Tänään toimin kuin aikuinen. En vielä maksanut laskuja, niiden eräpäivistä on vasta muutama viikko. Tajuntaani nimittäin jysähti paljon suurempi, merkityksellisempi ja mullistavampi eräpäivä, jonka ohittamisen estämiseksi minun täytyi ryhtyä toimiin. Telkkarini ei ole toiminut koko kesänä, eikä se ole ollut minulle suurempi ongelma, sillä en juurikaan katsele telkkaria, lukuunottamatta muutamaa sarjaa jotka ovat olleet kesätauolla. Olen kuitenkin keväästä lähtien laskenut päiviä Big Brotherin alkamiseen, enkä ole pienissä aivoissani osannut yhdistää kahta piuhaa, eli BB:n katsomisen ja teeveen toimimattomuuden aiheuttamaa ristiriitakimppua. Tajuttuani että minulla on enää 8 päivää aikaa hoitaa asia jonka hoitamista olen vitkutellut kaksi kuukautta, käärin hihat ja aloin raivaamaan tietäni läpi teknologian.

Ongelma on siinä, että ongelmaa ei periaatteessa ole. Telkkari toimii, digiboksi toimii, kaapelit on asennettu oikein ja laite lähtee innokkaasti hakemaan kanavia, surkein tuloksin. Se ei onnistu tuntienkaan haun jälkeen löytämään yhtään katseltavaa taajuutta. Sain päähäni että vika täytyy olla televisiojohdoissa ja pirautin huoltoyhtiöön josta minut ohjattiin Welhon asiakaspalveluun, jossa suorittamani puhelu luultavasti poiki vuoden tyhmimmän asiakkaan tittelin.

Minä: no hei, nyt on semmonen ongelma että telkkari ei toimi vaikka kaikki on kunnossa, eli sen valkoisen boksin siellä seinässä täytyy olla jotenkin rikki

Asiakaspalvelija: jaa meinaatko kaapeliboksia?

M : …?

A : tuleeko sulla netti siitä samasta?

M : öö. Joo, tavallaan. Mut se toimii kyllä

A : no sitten se vika ei voi olla siinä laatikossa. Mut kerro mikä siinä telkkarissa ei siis toimi?

M : öööh no se ei löydä kanavia

A : millanen sun digiboksi on?

M : ….harmaa, aika littee ja uus

A : joo mut onks se tallentava?

M : ai. Ei.

A : ootko tarkistanu et kaikki kaapelit on kytketty oikein?

M : en, mut uskon et ne on oikein ku mä en oo ite tehny niitä, he he he

A : niin…

M : he he he

A : joo no testaa ne kaapelit vielä ja jos ei sittenkään toimi ni vika voi olla ihan siinä digiboksissa

M : mut se on uus!

A : voi siinä silti olla ja voi tietty olla ettei se oo yhteensopiva sun telkkarin kanssa

M : aa voi paska

A : niin…

M : hei tota tuli nyt mieleen vaa et... mist sen tietää et onks antenni vai kaapelijuttu? tai no eiku siis anna olla, kiitti paljo ja moikka!

A : kiitti moi

Tähän lopahti suuri intoni.