Ihana viikonloppu takana. Miellyttävän tapahtumantäyteinen, sekava ja kostea. Viikonloppu minun makuuni siis. Kaverini muutti poikaystävänsä kanssa yhteen ja minut ja miehekkäämpi puolisoni kutsuttiin kunniavieraina paikalle juhlistamaan tupareita kenties maailman hirvittävimpään kaupunkiin, Tampereelle. Aamulla pakkasin kimpsut ja kampsut ja lähdin rööki sauhuten posottamaan motaria kohti pohjoista. Matkan varrelta poimin vanhempiensa luona yövisiitillä olleen poikaystäväni ja jatkoimme Tampereelle, jossa yökamppeista vapauduttuamme kävimme lastaamassa pussit täyteen viinaa ja astelimme kaverini uuteen residenssiin. Yllätyksekseni omani sekä kaverini poikaystävät tulivat erittäin hyvin toimeen keskenään, joten uskalsimme kaverini kanssa linnoittautua vessaan meikkaamaan ja polttamaan röökiä ketjussa ennen varsinaisten vieraiden saapumista.

Keskivaihe illasta jäi hämärän peittoon. Palloilin tautisessa tuubassa kavereideni, puolituttujen ja poikaystäväni väliä ja huomattuani tämän varsin vaivalloiseksi ja hermostuttavaksi puuhaksi, jämähdin parvekkeelle tuhoamaan illan toista askia. Seurustelin ohimennen asiaankuuluvan yliopistotasoisesti muiden röökiä polttavien juhlijoiden kanssa ja siinä hötäkässä kippasin lattialle pari siideriä. Voin sanoa olleeni aikamoisessa tuiskeessa, mutta yhytettyäni armaan poikaystäväni pitämässä tamperelaisille teekkareille luentoa Helsingin teknillisen korkeakoulun ehdottomasta paremmuudesta ja halailemassa heitä varsin estottomasti, tajusin kohdanneeni voittajani.

Päätin kuitenkin pamautaa jackpottiin sinä iltana, toteutukseni vain oli huono. Puolitajuissani eteisen lattialla maaten, ystäväni jalkaa silitellessäni, tajusin rakastavani poikaystävääni. Kun hän vihdoin tuli nostamaan minut pystyyn, nojauduin teatraalisesti kaapinoveen, kaadoin lasini lattialle ja päätin tunnustaa suuret tunteeni. Henkareissa roikkuen ja tasapainoa hakien lausuin kullalleni maagiset sanat: "jag...jag kanske......... tror. Att jag....kanske....älskar dig...". Se siitä romanttisuudesta. En vieläkään täysin ymmärrä, mikä lohko sumentuneissa aivoissani käski minua ottamaan asian puheeksi toisella kotimaisella, jota en erityisemmin mielelläni puhu.

Kun pikkuhiljaa valuimme baariin, jouduin taluttamaan poikaystäväni läpi jäisen Mansen, vaikka oma askelluksenikaan ei ollut niin suora kuin se parhaimpina maanantaiaamuina on. Onnistuin suututtamaan juhlien emännän ja oltuamme puolen drinkin ajan baarissa, poikaystäväni koki voivansa niin pahoin, että illan jatkaminen ei tulisi kyseeseen. Miellyttävän hesevierailun jälkeen painuimme majapaikkaamme erään kaverini luo ja sammuimme kovalle vuodesohvalle.

Aamulla tokkurasta ja jysäristä selvittyämme laahustimme pitsalle ja poliisiasemalle puhalluttamaan itsemme. Nyreä poliisi antoi ajoluvan ja lähdimme kaahaamaan kohti Stadia, kodin ja sivistyksen kiilto silmissämme. Kultani halusi näyttää minulle Pispalanharjun, jolta avautui aivan helvetin hieno näköala, jota viimassa seisten pystyimme ihailemaan lähes yhden röökin ajan. Kotona söimme ranskiksia ja lihapullia ja kaikki oli taas hyvin. Kotona, Stadissa ja rakastuneena.